С поздрав от наследника на Добри Войников

170pobedaЕдно училище, което не спря да се развива в последните години, отбеляза на 8 ноември 170-та юбилейна годишнина. Училището е ОБУ "Добри Войников" в с. Победа, а датата 8 ноември. Отбелязаха я с грандиозно празненство, което започна в читалище "Пробуда" и после продължи с благотворителна вечеря в х-л България, град Добрич. Събитието уважиха много гости от Община Добрич, от РУО Добрич, от бизнеса и от училища в областта.

През 2017-та година училището бе преобразувано в обединено училище "Добри Войников" и в него се изучават професии шлосерство и шивачество. Сега ОБУ „Добри Войников“ активно върви по пътя на дигитализация.

Read more: С поздрав от наследника на Добри Войников

Премина ежегодната регионална директорска среща и на Северозападна и Югозападна България

SZ-UZВ периода 7 – 8 октомври 2019 в Парк хотел Арбанаси се проведе поредната работна среща на директори, работещи по проект „Всеки ученик ще бъде отличник – 2“. В нея участие взеха близо 60 представители на учебни заведения от северозападен и югозападен регион.

Read more: Премина ежегодната регионална директорска среща и на Северозападна и Югозападна България

ТРЪГНА СИ 61-ЯТ ВИПУСК НА СЕЛАНОВСКОТО УЧИЛИЩЕ…

selanЗа първа година седмокласниците завършиха в края на месец юни. Новият закон им отреди много от нещата да се случват за пръв път в българското училище точно с този випуск… И вероятно ще продължава да е така и в бъдеще! Но не това искам да споделя с Вас. Иска ми се отново да поговорим за традицията, която ни пази от превратностите и експериментите на времето.

Read more: ТРЪГНА СИ 61-ЯТ ВИПУСК НА СЕЛАНОВСКОТО УЧИЛИЩЕ…

Юбилейни тържества в с. Баница и с. Златия

banicaПод надслов „Дом на младостта“ Обединено училище „Христо Ботев“ в с. Баница отбеляза 140-годишнината от основаването сии 170 години от началото на образователното дело в селото. Домакин на събитието беше читалище „Светлина“, в чието фоайе беше подредена ретроспективна изложба.

„Особено съм щастлива, че ръководя днес сплотения и дръзновен екип от педагогически специалисти, ученици и родители, подпомаган в дейността си от неуморния и всеотдаен непедагогически персонал. Вярвам, че това се забелязва и от хората, отдали енергията и професионализма си на същото училище в село Баница и намиращи се днес заедно с нас в сегашния „Дом на младостта“, подчерта в словото си пред присъстващите г-жа Теменужка Томчовска - директорката на училището.

Read more: Юбилейни тържества в с. Баница и с. Златия